• Psst...! Husk å logge deg inn for å få medlemspriser

Hvordan ta vare på ditt serivse

Med enkle grep kan du nyte et lekker serviset som ser nytt ut, år etter år!

Ditt servise er inspirasjonen og æresgjesten for din borddekking. Husk derfor å ta vare på det. I dag kan du velge blant serviser i ulike materialer, eks. stentøy, keramikk og porselen. Det finnes ulike metoder for å bevare disse ulike materialene, men det finnes også noen fellesnevnere vi alle bør være klar over. Les tipsene under og bli informert!

Unngå riper

Noen overflater er mer sårbare mot riper enn andre, eks. ikke-glasert servise. Riper kan bli forårsaket av kvaliteten på bestikket, stålull, skuremiddel og lignende. 

Du kan forsøke å fjerne ripene ved å blande sitronsyre og vann. Vask over, eller la de ligge i 4-5 minutter. Det finnes også flere middel som kan brukes.

Beskytt mot misfarging

Visse mattyper kan inneholde syrer som reagerer på serviset. Dette kan føre til misfarging og uønskede flekker, Det er viktig å være ekstra obs på kaffe og te, som lager mørke flekker.

Skyll alltid av med vann rett etter bruk og fjern de overflatiske mat- og drikkerestene. På denne måten vil fargen bevares og holde seg fin.

Vask i maskinen

Alle våre serviser kan vaskes i oppvaskmaskinen. Selv om dette i mange tilfeller er en enkel løsning for å rengjøring, er det også med på å slite ut serviset. Vi anbefaler derfor skånvask. Dette for å beholde serviset glansfullt etter hver vask.

I tillegg finnes det også spesielle middel som kan brukes, som er med på å gi et ekstra beskyttende lag på serviset.

Unngå mekanisk slitasje

Med mekanisk slitasje mener vi gnissing av serviset mot hverandre. Stabler du krusene, skålene og fatene vil det kunne slite ned overflaten. 

Vårt beste tips her er å være forsiktig. Ikke skyv skålene på hverandre, men stable de varsom. Plasser gjerne en serviett eller litt silkepapir mellom hvert lag, for å unngå mest mulig slitasje.

Et stort utvalg av ulike serviser

Hos oss finner du et stort utvalg av ulike serviser. Velg blant ulikt materiell, farger og stiler!

30%
30%
30%
30%
30%
Gavetips til den kjøkkenglade

Kjøkkengal eller kjøkkenglad - dette er gavene til alle som stortrives på kjøkkenet!

Våre kjøkkenfavoritter

Skjærebrett er supre til å servere mat og retter på når du har skjært opp og tilberedt maten klar. 

Smakfulle gavetips!

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal gi i gave. En god olivenolje, kaffe og sjokolade er gode tips når man står fast i gavejungelen.

Personvern    |    ©Kremmerhuset    |    Levert av: Frontkom